Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μια ημέρα δίπλα σ'έναν μεγάλο επιστήμονα και διδάσκαλο!

Μετά τα ιδιαίτερα μαθήματα που είχαμε  τις ημέρες του Πάσχα στους Γόμφους Τρικάλων  δίπλα σ'εναν αγαπητό φίλο τον Γιώργο  Τρικαλινο,φιλοξενούμενος στο μελισσοκομείο του ,τον ευχαριστώ πολύ!!!
Χθες ήταν μια ξεχωριστή ημέρα,είχαμε πρόσκληση από τον π. Ευάγγελο.
Για τον επιστήμονα π. Ευάγγελο μου είχε πρωτομιλήσει ο αγαπητός καθηγητής κ. Ανδρέας Θρασυβούλου (ήταν μαζί στο πανεπιστήμιο και στην συνέχεια στην Αμερική ),είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά προσωπικά ,τον άνθρωπο και την οικογένεια του.

Με χαρά το πρωί ξεκινήσαμε με τον Κώστα για μάθημα,ο Θάνος ήταν στο σχολείο δεν μπορούσε , είμασταν οι δυο μας με τον Κώστα,εκει βρήκαμε τον Άγγελο από το Καμερούν ,τον Σπύρο από την Σκόπελο και ξεκινήσαμε.
Το σεμηνάριο ήταν ταχύρυθμο,μέχρι αργά χωρίς διάλειμμα ( όπως έλεγε ο εκπαιδευτής,ήταν για προχωρημένους και δεν μας επέτρεπε το παραμικρό λάθος,παρακολουθούσε την κάθε μας κίνηση-ενέργεια και όποτε κάναμε λάθη ήταν αυστηρός !!! )

Παρατηρούσα την κάθε του κίνηση και θαύμαζα.......έμαθα πράγματα που λάθος γνώριζα.

Το μάθημα ήταν , παραγωγή βασιλισσών καθως επίσης και βασιλικού πολτού.
Έμαθα πως κάνουν σιρόπι ,πως τροφοδοτούν σε χρόνο ρεκόρ χωρίς να σηκώνεις ούτε μισό κιλό βάρος.
Είδα επίσης πολλές πρακτικές που την εργασία μας  εύκολη και αποτελεσματική !!!!


Άφησα στο τέλος να πω λίγα λόγια  σχετικά με την μέθοδο που έφερε στην Ελλάδα ,μιλάμε για το σύστημα EZI-QUEEN .
Όταν γνωρίσαμε με τον Θάνο αυτό το σύστημα γίναμε οπαδοί του από πέρυσι,το είπα στο πανεπιστήμιο στους αγαπητούς εκπαιδευτές μας και στο ΕΘΙΑΓΕ.

Βλέπω σήμερα μελισσοκόμους να βγάζουν βασιλικό πολτό οπως έβγαζε ο αείμνηστος Νικολαίδης το 1930.
Σήμερα έχουμε 2010 ,ο Έλληνας μελισσοκόμος εξακολουθεί να βρήσκεται στο 1930 ,μόνον ο εγωισμός του έχει εξελιχθεί......

Ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε,που μάθαμε ,τον ευχαριστήσαμε ,του είπαμε  να μεταφέρει τις ευχαριστίες μας στην σύζυγο για την πανέμορφη πίτα της που μας πρόσφερε,ζητήσαμε την ευχή του και φύγαμε.....αφού δώσαμε τις παραγγελίες για του χρόνου ,πρώτα ο Θεός !

Φεύγοντας με τον Κώστα σχολιάζαμε,τι μεγάλη ευλογία είναι από τον Θεό τέτοιοι άνθρωποι και επιστήμονες...........  ...κλουβιά Αριστεας......φοβερά,οι βασιλισσες σε λιγες ημέρες έτοιμες  θα μπουν στα κυψελίδια.....αποδοχή 100%..όλοι στην πρακτική εφαρμογή.........στην ίδια κυψέλη  και βασιλισσα και ορφανό τμήμα (ημιορφάνεια).........όλοι μαζεύαμε πλαίσια με Β.Κ ...(επειδή τα κελια ήταν πρώτη φορά και η πρώτη ημερα συλογής ,με  μια συσκευή, δεν πήγαμε καλά........περιπου 80 γραμ............αφιερωμένο στον Γιώργο και ολα τα παιδία του EZI FAN-klamb  κοιτάξτε τι πατέντα έκανε για να στερεώνει τις βέργες....ο Κώστας θαυμάζει........αρχιζουμε συλογη....πολυσυσκευη ΑΡΙΣΤΕΑΣ...φοβερη..........ρε Κωστάκη πως με εβγαλες ετσι  και δεν ξέρω να την γυρίσω ???.....η μπλουζα τυχαία γράφει......τα αποτελεσματα του Βασιλικου Πολτού.............πως στηρίζει τις συσκευές....φοβερός!!!