Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Βασιλικός Πολτός,η τιμή του....., αξία του,σε μαγαζιά και μάλιστα.....Βιολογικός!!!!

Όταν ξεκίνησα τα σεμινάρια μελισσοκομίας στο Πανεπιστήμιο στην Θεσ/νικη και άκουσα για τον Βασιλικό Πολτό με γοήτευσε η δυσκολία του,οι ιδιότητες του και ότι στην Ελλάδα ανάμεσα σε 24000 μελισσοκόμους οι παραγωγοί Βασιλικού Πολτού είναι λιγότεροι από 100....

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό,πολύ ευλογημένο γιατί αξιώθηκα να γνωρίσω έναν φοβερό επιστήμονα με εξειδίκευση στον βασιλικό πολτό τον π.Ευάγγελο  Καρακάση στον τόπο μου,ακόμη πιο τυχερός ,στον δρόμο μου έπεσα σε δύο φοβερούς μαθητές του,τον Γιώργο τον Τρικαλινό και έναν άλλο Ευάγγελο από την Λάρισα.,η διαφήμιση του πετυχημένου μελισσοκόμου......αδελφικοί φίλοι,.........μεγάλη οικογένεια οι μελισσομπλοκάδες!

Σήμερα  μπήκα σ' ένα κατάστημα που πουλάει βιολογικά προϊόντα,ένας μελισσοκόμος που θα πάει?....στα μελισσοκομικά προϊόντα,να δει τι πουλάνε στον κοσμάκη.
(Χθες ο αγαπητός μας Άνθιμος στο blog Μελισσοκομικός Σύλλογος Πέλλας,έχει μία ωραία ανάρτηση σχετικά με το μέλλον μας......διαβάστε την....)
Πήγα λοιπόν και βλέπω βασιλικό πολτό.....βιολογικό.....50 γραμ.,την τιμή των 22,50 ευρώ και μάλιστα ...ΒΙΟ...ρωτάω τι διαφορά έχει ο ...ΒΙΟΛΟΓΙΚΌΣ από τον άλλο????? Η απάντηση ήταν ,ο άλλος με αυτόν δεν έχει καμία σχέση,{λέω από μέσα μου,το ξέρω....ο κοσμάκης δεν ξέρει...),λέω από που είναι? μου λέει είναι από την Γαλλία,να και τα πιστοποιητικά του,εμείς μόνον από την Γαλλία έχουμε.....λέω άραγε προσγειώθηκε στην Γαλλία ή μόνον πέρασε από πάνω.......μα μου λέει τι λέτε,εδώ έχουμε χαρτιά,πιστοποιητικά εάν αγοράσετε από μελισσοκόμο,που  ξέρετε εάν είναι γνήσιος,εμείς έχουμε πιστοποιητικά είναι και ...ΒΙΟ,ορίστε και ενημερωτικά έντυπα να μάθετε για την αξία του.
Ήρθα λοιπόν στο σπίτι,έβαλα τα γυαλιά μου και αρχίζω να ......ενημερώνομαι ,ένα πανέμορφο διαφημιστικό φυλλάδιο που κάθε πέντε σειρές επαναλαμβάνει ότι είναι πιστοποιημένος βιολογικός......και εάν πέσει σε μελισσοκόμο θα διαπιστώσει.....βιολογικές .....παπαριές ,(συγνώμη).
Αυτοί οι κύριοι δεν μπήκαν στον κόπο να πάρουν βασιλικό πολτό από μελισσοκόμο να δούνε πως είναι,ο βασιλικός πολτός να μην γράφουν....παπαριές,ξανά συγνώμη.

Το λάθος του έντυπου είναι που με καμάρι αναφέρει την Γαλλική εταιρεία που αντιπροσωπεύει,μπαίνω  λοιπόν στο site της εταιρείας....της Γαλλικής ...και διαβάζω από που κάνει εισαγωγές.........κρίμα για κάποιους....έξυπνους....που με το internet έχεις όλον τον κόσμο.....στο γραφείο σου.....

Να όμως ποιοι θησαυρίζουν,τι τρώει ο κοσμάκης.......ενώ ο μελισσοκόμος έχει κρίση που τον εξουσιάζουν αυτοί οι πολιτικοί που έχουν τους ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ............