Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Βασιλικός Πολτός,η τιμή του....., αξία του,σε μαγαζιά και μάλιστα.....Βιολογικός!!!!

Όταν ξεκίνησα τα σεμινάρια μελισσοκομίας στο Πανεπιστήμιο στην Θεσ/νικη και άκουσα για τον Βασιλικό Πολτό με γοήτευσε η δυσκολία του,οι ιδιότητες του και ότι στην Ελλάδα ανάμεσα σε 24000 μελισσοκόμους οι παραγωγοί Βασιλικού Πολτού είναι λιγότεροι από 100....

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό,πολύ ευλογημένο γιατί αξιώθηκα να γνωρίσω έναν φοβερό επιστήμονα με εξειδίκευση στον βασιλικό πολτό τον π.Ευάγγελο  Καρακάση στον τόπο μου,ακόμη πιο τυχερός ,στον δρόμο μου έπεσα σε δύο φοβερούς μαθητές του,τον Γιώργο τον Τρικαλινό και έναν άλλο Ευάγγελο από την Λάρισα.,η διαφήμιση του πετυχημένου μελισσοκόμου......αδελφικοί φίλοι,.........μεγάλη οικογένεια οι μελισσομπλοκάδες!

Σήμερα  μπήκα σ' ένα κατάστημα που πουλάει βιολογικά προϊόντα,ένας μελισσοκόμος που θα πάει?....στα μελισσοκομικά προϊόντα,να δει τι πουλάνε στον κοσμάκη.
(Χθες ο αγαπητός μας Άνθιμος στο blog Μελισσοκομικός Σύλλογος Πέλλας,έχει μία ωραία ανάρτηση σχετικά με το μέλλον μας......διαβάστε την....)
Πήγα λοιπόν και βλέπω βασιλικό πολτό.....βιολογικό.....50 γραμ.,την τιμή των 22,50 ευρώ και μάλιστα ...ΒΙΟ...ρωτάω τι διαφορά έχει ο ...ΒΙΟΛΟΓΙΚΌΣ από τον άλλο????? Η απάντηση ήταν ,ο άλλος με αυτόν δεν έχει καμία σχέση,{λέω από μέσα μου,το ξέρω....ο κοσμάκης δεν ξέρει...),λέω από που είναι? μου λέει είναι από την Γαλλία,να και τα πιστοποιητικά του,εμείς μόνον από την Γαλλία έχουμε.....λέω άραγε προσγειώθηκε στην Γαλλία ή μόνον πέρασε από πάνω.......μα μου λέει τι λέτε,εδώ έχουμε χαρτιά,πιστοποιητικά εάν αγοράσετε από μελισσοκόμο,που  ξέρετε εάν είναι γνήσιος,εμείς έχουμε πιστοποιητικά είναι και ...ΒΙΟ,ορίστε και ενημερωτικά έντυπα να μάθετε για την αξία του.
Ήρθα λοιπόν στο σπίτι,έβαλα τα γυαλιά μου και αρχίζω να ......ενημερώνομαι ,ένα πανέμορφο διαφημιστικό φυλλάδιο που κάθε πέντε σειρές επαναλαμβάνει ότι είναι πιστοποιημένος βιολογικός......και εάν πέσει σε μελισσοκόμο θα διαπιστώσει.....βιολογικές .....παπαριές ,(συγνώμη).
Αυτοί οι κύριοι δεν μπήκαν στον κόπο να πάρουν βασιλικό πολτό από μελισσοκόμο να δούνε πως είναι,ο βασιλικός πολτός να μην γράφουν....παπαριές,ξανά συγνώμη.

Το λάθος του έντυπου είναι που με καμάρι αναφέρει την Γαλλική εταιρεία που αντιπροσωπεύει,μπαίνω  λοιπόν στο site της εταιρείας....της Γαλλικής ...και διαβάζω από που κάνει εισαγωγές.........κρίμα για κάποιους....έξυπνους....που με το internet έχεις όλον τον κόσμο.....στο γραφείο σου.....

Να όμως ποιοι θησαυρίζουν,τι τρώει ο κοσμάκης.......ενώ ο μελισσοκόμος έχει κρίση που τον εξουσιάζουν αυτοί οι πολιτικοί που έχουν τους ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ............

23 σχόλια:

  1. εχεις δικιο φίλε Ευάγγελε.
    Ευτυχως που οι καταναλωτες βασιλικου πολτου εχουν εμπιστοσυνη στο παραγωγο και καλα θα ειναι και εμεις να τους λεμε οτι στην Κινα ακομη χρισημοποιουν το ΝΤΙ-ΝΤΙ-ΤΙ (DDT)
    Υ.Γ. Ελαμψες δια της απουσιας σου απο την γιορτη μελιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωστός μου,εισαγωγέας ,μου πρότεινε να αγοράσω ένα κιλό πολτό προερχόμενο από την Κίνα καταψυγμένο πρός 300€ το κιλό.
    Οταν του είπα ότι αυτός κάνει μόνο να γυαλίζεις παπούτσια μου απάντησε "Ολη η Ελλάδα τέτοιον τρώει,μην είσαι χαζός"
    Από εκεί κατάλαβε τί γίνεται.
    Υ.Γ Η αλλαγή του blog πολύ ωραία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ο άλλος με αυτόν δεν έχει καμία σχέση»
    Ε την αλήθεια σου είπε.
    Τώρα γεια τα πιστοποιητικά κι αυτά απ τη Γαλλία είναι ο άλλος όμως από πού είναι?
    Μ έκανες και γέλασα. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα στο μελατο blog του internet!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συγκεκριμένη εταιρία φέρνει γύρω στα 80 κιλά βασιλικό πολτό από την Γαλλία και λέει απλώς ότι ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ από Γαλλία και όχι πού παράγεται, δεν την υποχρεώνει ο νόμος στην Ελλάδα, εδώ πρέπει να παρέμβει ο Σύλλογος ή Σύνδεσμος των παραγωγών βασιλικού πολτού έτσι ώστε να αλλάξει ο νόμος, με στοιχειοθετημένες προτάσεις, με την βοήθεια των εργαστηρίων μελισσοκομίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα απο Αθηνα και καλοριζικο τον νεο (σε εμφανιση) blogg!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα,

    ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σας και τα θετικά σας σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο βασιλικοσ πολτοσ κανει μυικι μαζα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μυικη μαζα κανουν μονο οι πρωτεινεσ αφου πρωτα εχει πρωιγηθη η καταπονηση με βαρη ομοσ ο βασιλικοσ πολτοσ βοηθαει να μασ ντοπαρει και να κανουμε πολυ σκληρη προπονηση .

      Διαγραφή
  9. Όχι, μαθαίνει ορθογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γεια σας!!!ο βασιλικος πολτος βοηθαει τους υπερτασικους που λαμβανουν υπερτασικη αγωγη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εισαγετε απο Γαλλικη νομοτυπη εταιρεια, με πιστοποιητικα συσκευασιας και εμποριας ...αλλά
    ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ και υπο ποιες συνθηκες, πρωτες υλες ( τροφες μελισσιων-αντιβιωτικα ) κανενα εγγραφο...!...αντιθέτως ΨΕΥΔΟΣ αναφερετε ως ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ....Οταν λοιπον ΤΟ ΨΕΜΑ του δηθεν ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ( δηθεν ) πολτου, κατακληζει την Ελληνικη αγορα.....πως θα ξοδευτει ο γνησιος Ελληνικος ακαταμαχητος πολτος μας, ( χωρις εγγραφα πιστοποιησης και χωρις να ειν αι και βιολογικος ! ! ! χα.χα ) αφου το ψεμα ειναι τοσο μεγαλο και ο κοσμος εχει πιστεψει το ψεμα και απο αυτο αγοραζει και τρωει...και οχι το γειτονα, συγχωριανο, πατριωτη Ελληνα μελισσοκομο ; ! ! ! Δεν φταιει κανεις αλλος, παρα μονο οι αθλιοτατοι Ελληνες πολιτικοι που καταντησαν την Ελλαδα και τους θησαυρους της, προιοντα ανευ ζητησης.
    Πως θα πουλησω εγω πολτο με 3 ευρω το γραμμαριο, εστω και με 2 ( με αυτην την πρωτοφανη κριση ) ΓΝΗΣΙΟΤΑΤΟ...οταν ο κωλοκινεζικος ( δηθεν Γαλλικο με εγγραφα πιστοποιησης και παπαριές στον κυβο ) πουλιεται μισο ευρω το γραμ με εγγραφα..Ενω εγω ο καημενος, που να βρω εγγραφα...μονο τον λογο μου εχω ως επιχειρημα και κανεις δεν με πιστευει. ! ! ! αχ και παλε αχ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ολοι κανετε τους εξυπνους και τους ειδικους αλλα κανενας απο εσας δεν προτεινει απο που κανεις μπορει ναπαρει καλο βασιλικο πολτο,ειδικα ο πρωτος που το μυαλο του ειναι στη γιορτη μελιου αλλα απο προταση καμια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΛΤΟ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ
    Κ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι πολιτικοι μας αν φανε βασιλικο πολτο θα μας γα@μ@σ@@ν περισσοτερο αρα πρεπει να φανε βοϊδοπολτο!!!!

      Διαγραφή
  14. καλησπερα,μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βρω ΓΝΗΣΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ,καποιο τηλεφωνο να αφησει η να πει λεπτομερεις
    ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά αν και δεν είμαι μελισσοκόμος και εντελώς άσχετος με τα μελίσσια (λάτρης όμως του ελληνικού μελιού και των παραγόντων του) προτείνω να βάλετε τα μελίσσια σας στη ΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. Ετσι θα πάρουμε το καλύτερο βασιλικό πολτό μιας και εκεί εργάζονται 300 κηφήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. paidia den ksero apo pou na paro kai pion na empisteuto???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλω να παρακαλέσω εάν κάποιος θέλει να γράψει κάτι να είναι επώνυμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στους φίλους που ρωτάνε ή θέλουν ν'αγοράσουν τους προτείνω δύο τρόπους για να είναι σίγουροι,ή να έρθετε Μάιο και Ιούνιο να δείτε και ν'αγοράσετε κατά την ημέρα της συλλογής ,ή να δώσετε για έλεγχο και εάν είναι νοθευμένος σας επιστρέφω στο 100 πλάσιο το ποσό.......το τηλέφωνο μου είναι στο προφίλ......6936947422

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. POSO KOSTIZI O VASILIKOS POLTOS KAI POS KAPOIOS INE SIGOUROS GIAYTO POU AGRAZI?

      Διαγραφή
    2. Γραμμάριο και ευρώ συνήθως...τώρα από πού...επικοινώνησε με τον πατήρ Καρακάση...και μόνο το όνομα του είναι ΕΓΓΥΗΣΗ στην Ελλαδα

      Διαγραφή