Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παραφίνη για την συντήρηση των κυψελών.......

Αν και οι ημέρες είναι ημέρες ανταλλαγής ευχών,είπα να καθίσω στον υπολογιστή να αναφερθώ σε ένα θέμα που είναι για τον κάθε μελισσοκόμο μετά τις γιορτές. Η συντήρηση κυψελών,καινούργιων ή παλαιών. Όταν αγοράσαμε τις πρώτες μας κυψέλες,ξεκινήσαμε κάψιμο τους ρόζους,στοκάρισμα,τρίψιμο,αστάρωμα,βάψιμο πρώτο χέρι,δεύτερο χέρι.........άλλος μου έλεγε ασφαλτόχρωμα,άλλος την τάδε λαδομπογιά,άλλος πισάρισμα στον πάτο,πετρέλαιο........... Ομολογώ ότι εκτός από έξοδα,χρόνο,δεν μου άρεσε και το αποτέλεσμα. Χρειάστηκα μερικά 5 κυψελίδια και ένας φίλος της ομάδος μας ο Κώστας,μου δάνεισε μερικά,μου άρεσαν. Τον ρώτησα με τι είναι βαμμένα και η απάντηση του με άφησε άφωνο. Πριν 15 χρόνια τα είχε βάλει στην παραφίνη!!! Μέσα από τα blogs είδα αξιόλογους μελισσοκόμους,τον αγαπητό μου γείτονα από την Πάρο τον Μάρκο,είδα μελισσοκόμους από την Ν. Ζηλανδία,μίλησα με επιστήμονες ,τον αγαπητό Άνθιμο,στο Α.Π.Θ,οπότε ξεκινήσαμε.... Κομμένο βαρέλι ή κουτί που να χωράει μία κυψέλη και τα χέρια μας,ύψος μία δυόροφη κυψέλη βάση 2 χιλιοστά λαμαρίνα για να κρατάει ζέστη,καπάκι που θα εφαρμόζει καλά. Βάση που θα κάθεται το κουτί σε ύψος ακριβώς όσο χρειάζεται για να μπει από κάτω ένα επαγγελματικό φλόγιστρο,φιάλη προπανίου για να ανεβαίνει γρήγορα η θερμοκρασία. Στην αρχή αγόρασα θερμόμετρο ,μετά με το αυτί έχω μάθει πότε έφτασε στην κατάλληλη θερμοκρασία και πότε είναι έτοιμο να πάρει φωτιά (μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει,χαμηλώνουμε την ένταση της φλόγας και έχουμε δίπλα το καπάκι,εάν πάρει φωτιά δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας,το σκεπάζουμε με το καπάκι και όλα καλά.ΠΡΟΣΟΧΗ δουλεύουμε σε υπαίθριο χώρο πάντοτε και ποτέ μα ποτέ σε περίπτωση φωτιάς δεν χρησιμοποιούμε νερό.....μόνον χαμηλώνουμε την φλόγα και βάζουμε το καπάκι.) Επίσης γάντια χοντρά,γυαλιά εργασίας ΠΑΝΤΟΤΕ!!!!!!!!!!! Παραφίνη την οικονομική,με 75 κιλά θα "βάψουμε" 150-200 πατώματα,καπάκια,βάσεις.......τα υλικά μας τα εμποτίζουμε όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 120 βαθμούς Κελσίου για 2-3 λεπτά,η αυτανάφλεξη είναι γύρω στους 150 ,το αναφέρει ο προμηθευτής της παραφίνης,να τον ρωτήσουμε. Κάποιος μπορεί να έχει απορία στο θέμα της παραπλάνησης ,μπορεί να βάψει τις πόρτες,ή να δει τις κυψέλες του Μάρκου από την Πάρο και του Mehmet Yuksel....... Καλή επιτυχία και για απορίες είμαστε εδώ..........

Ελληνοποιήσεις μελισσοκομικών προιόντων.........Βασιλικός Πολτός....

Όταν βλέπω γύρω μου το παράνομο,το άδικο, το ελεεινό.......ομολογώ ότι αγαναχτώ ,εκνευρίζομαι και για να εκτονωθώ φωνάζω,βρίζω,όχι ότι θ' αλλάξω το κακό (εδώ δεν θέλει να το αλλάξει ο νομοθέτης),απλώς χαίρομαι όταν ανοίγω τα μάτια έστω και ενός συνανθρώπου μας. Σήμερα όλοι μας βιώνουμε και ζούμε δυστυχώς μόνον το άδικο,το παράλογο,το ελεεινό........ .Είχα γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση , Ο Βασιλικός Πολτός,η τιμή του....., αξία του,σε μαγαζιά και μάλιστα.....Βιολογικός!!!! σήμερα κάνοντας μια βόλτα ενημέρωσης στις εφημερίδες ,αν και γνωρίζω ότι η μόνη αλήθεια είναι η ημερομηνία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων,η ανεργία,η φτώχεια ,η εξαθλίωση,η ταπείνωση των ανθρώπων ..........και η σωτηρία της πατρίδος μας...........βρήκα μια .....φοβερή διαφήμιση.
Πωλείται ελληνικός,φρέσκος,βασιλικός πολτός,20 γραμμάρια από ......25 ευρώ.....12,5 ευρώ.......Ελλάς στο μεγαλείο σου. Είχα βέβαια την χαρά να ξανασυναντήσω την επιχείρηση που κάνει εισαγωγές από την Γαλλία από την Γαλλική επιχείρηση που κάνει εισαγωγές από την Κίνα και κάνει εξαγωγές........ ΥΓ μπορούμε να χαρίσουμε στην επιχείρηση και φωτογραφίες.......εξαπατά,που εξαπατά τους καταναλωτές,ας βάλει και φώτο......μπορούμε επίσης να πληροφορήσουμε τους καταναλωτές που να στείλουν δείγμα βασιλικού πολτού για να μάθουν τι τρώνε.......