Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων στην Κατερίνη.

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στην Κατερίνη ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για άτομα που θέλουν ν' ασχοληθούν με την μελισσοκομία.
Κατά τον σχεδιασμό η υπεύθυνη που ήταν και διοργανώτρια κ.Ιωάννα Αντωνιάδου ,Γεωπόνος και προϊσταμένη του Κέντρου Δήμητρα, θα ήταν ευχαριστημένη εάν υπήρχε συμμετοχή τουλάχιστον από 25 άτομα.Πραγματικά ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τα 160 άτομα.Έγιναν τρία τμήματα διήμερα .
Ο επόμενος κύκλος θα είναι τριήμερο σεμινάριο,δύο ημέρες θεωρεία και μια στα μελίσσια πρακτική.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα σεμινάρια είναι να δείξουν το δρόμο στον "νέο" .Εάν ο ίδιος δεν αφιερώνει συνέχεια χρόνο για μελέτη βιβλίων επιστημόνων και δόξα Τον Θεό στην πατρίδα μας έχουμε επιστήμονες παγκοσμίου κύρους με πλούσιο συγγραφικό έργο,δεν θα γίνει ποτέ σωστός μελισσοκόμος.Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα και έχω την τιμή να γνωρίσω αρκετούς από αυτούς......
Ο κάθε "νέος" θα είναι τυχερός να γνωρίσει καλούς και ταπεινούς μελισσοκόμους έτσι ώστε να μάθει στην πράξη,να γνωρίσει αυτά που μελετά............και εδώ ευχαριστώ Τον Θεό,αξιώθηκα να γνωρίσω φοβερούς διδασκάλους.......    


.......η κ . Ιωάννα Αντωνιάδου.........


........ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης.........







......ο  "μαθητής" που στέκεται και παρακολουθεί όρθιος(δεξιά), είναι πετυχημένος μελισσοκόμος,κάτοχος αρκετών κυψελών,παραχώρησε την καρέκλα του σε "νέο".Αφού ήρθε σε όλα τα επαναλαμβανόμενα τμήματα που την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε εισαγωγή στην μελισσοκομία και την δεύτερη μελισσοκομικοί χειρισμοί  ,αυτός ο κύριος ήταν σε όλα τα σεμινάρια,μάλιστα δεν ακούστηκε η φωνή του ενώ θα είχε πολλά να πει........όταν ρωτήθηκε γιατί χάνεις τον χρόνο σου ? απάντησε "έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα ".
Συμπέρασμα,μάθαμε για την εύλαλη σιωπή,μάθαμε για την ταπείνωση,μάθαμε πως γίνεσαι μεγάλος μελισσοκόμος........





....όλοι είχαν μεγάλο ζήλο,μεγάλο ενδιαφέρον,υπήρχαν άνθρωποι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και επειδή στην Ελλάδα η ανάπτυξη δεν θα έρθει από την κατασκευή αεροπλάνων,υποβρυχίων,αυτοκινήτων.......αλλά από την γη μας από την γεωργία μας ,από την κτηνοτροφία μας..........τις ευχές μας!!!