Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αγρότες και δηλητήρια.......

Ο αγαπητός φίλος και δημοσιογράφος της ΔΙΟΝ τηλεόρασης Γιάννης Τσιμπονίδης κάνει μάθημα στους  αγρότες για τα δηλητήρια και τους ψεκασμούς.
Μας στέλνει την παρακάτω επιστολή προς ενημέρωση για να προφυλάξουμε τα αγαπημένα μας μελίσσια,τον ευχαριστούμε θερμά!!!
  • Τετάρτη
  • Giannis Tsimponidis
    ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
    ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    Είναι γνωστός σε όλους ο καθοριστικός ρόλος που επιτελούν οι μέλισσες στην επικονίαση-γονιμοποίηση και άρα στην καρποφορία των φυτών και δένδρων. Για το λόγο αυτό η διασφάλιση της βιωσιμότητά τους αποτελεί προϋπόθεση ζωτικής σημασίας για τη γεωργική παραγωγή και οικονομία. Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούνται όλοι οι γεωργοί να επιδείξουν ευαισθησία και μέριμνα για την απρόσκοπτη κυκλοφορία και δραστηριότητά των μελισσών κατά τη διενέργεια των απαραίτητων ψεκασμών, ιδιαίτερα αυτών που γίνονται κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι :
    1. Δεν επιτρέπονται οι ψεκασμοί με εντομοκτόνα από την αρχή μέχρι το τέλος της ανθοφορίας στις διάφορες δενδρώδεις και μη καλλιέργειες.
    2. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας επιτρέπονται μόνο οι ψεκασμοί με μη μελισσοτοξικά εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα (μυκητοκτόνα, βιολογικά σκευάσματα εντομοκτόνα).
    3. Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται σε ώρες που η κυκλοφορία των μελισσών είναι μικρή, κυρίως νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ήλιου.
    4. Πριν το ψεκασμό, απαιτείται προειδοποίηση των μελισσοκόμων από τους ψεκαστές, ώστε να απομακρύνουν έγκαιρα τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται στις κυψέλες ο κωδικός, το τηλέφωνο και η διεύθυνσή των πρώτων, ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους.
    Η τήρηση των παραπάνω όρων από τους ψεκαστές, εγγυάται τον περιορισμό στο ελάχιστο των απωλειών των μελισσών, δε διαταράσσει το οικοσύστημα και συμβάλει σημαντικά και ουσιαστικά στην οικονομική ωφέλεια και επιβίωση των ίδιων των παραγωγών.
    Μου το στειλανε μολις Βαγγέλη μου, και θα το παρουσιάσω το βράδυ στο αγροτικό μου, στις 21.50

    Αγαπητέ μας Γιάννη σε ευχαριστούμε ,αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται που ταΐζουν καρκίνο τους συνανθρώπους τους, για τα μελίσσια θα ενδιαφερθούν ????