Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μελισσοκομική Ζυγαριά -Η επιστήμη στην υπηρεσία του Μελισσοκόμου !!!

Όταν διάβασα πρώτη φορά σ' ένα blog (Ερευνώ και μαθαίνω) του αγαπητού Χρήστου Κογκαλίδη για μελισσοκομική ζυγαριά,εντυπωσιάστηκα,θαύμασα το μυαλό κάποιων επιστημόνων,άμα είναι και φίλοι σου,διπλός ο θαυμασμός.......!!! Είναι μεγάλο πράγμα να βλέπεις από μακριά τι κάνουν τ' αγαπημένα σου μελίσσια χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις χιλιόμετρα,έξοδα,κόπο για να πας να δεις.......έχουν τροφές,ξεκίνησε η μελιτοέκριση,η νεκταροέκριση ,σταμάτησε,ξανάρχισε,βάζουν μέλια,πότε να πάω για τρύγο.....???? Πέρυσι στα πευκοδάση της Χαλκιδικής για τα παραπάνω ερωτήματα,για την σύγχυση που είχαμε το πρώτο δεκαήμερο είχα πληρώσει περίπου 400 ευρώ.....τα πάντα στα τυφλά......ο ένας έλεγε χθες έκοψε το πεύκο,ο άλλος έλεγε εδώ δίνει....εκεί ξανάρχισε.....η σύγχυση σε όλο της το μεγαλείο,το μόνο βέβαιο ήταν τα έξοδα.......το μόνο που δούλευε ήταν τα χιλιόμετρα,τα έξοδα,τα ποδάρια,ο εγωισμός......το μυαλό νεκρό.... Μετά από αυτά όταν έφυγα από τα πευκοδάση είπα "πρώτα ο Θεός,του χρόνου όχι μία αλλά περισσότερες ζυγαριές......." Σε σεμινάριο τον Απρίλιο στο Πανεπιστήμιο βλέπω μια στοίβα ζυγαριές......ο δάσκαλος στα Τρίκαλα,ο Γιώργος ,ήταν από τους λίγους που πήρε μέλια και εφαρμόζοντας την εντολή της ζυγαριάς ΦΕΥ ΓΑ την έκανε όταν έπρεπε και είδα τα μελίσσια του τον Φεβρουάριο......15άρια!!!! Ο άλλος δάσκαλος στην Λάρισα ο Ευάγγελος ,τρεις ζυγαριές.......... Οι Αυστραλοί μελισσοκόμοι ,το κεφάλαιο Παναγιώτης Καραγιάννης δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο..... αλλά ούτε και εμείς....ο αγαπητός Φόρης μας την έφερε.........

10 σχόλια:

  1. Καλοδούλευτη και πάντα να σε ενημερώνει γρήγορα και άμεσα είτε με αρνητικό ή θετικό πρόσημο(θα προτιμούσα πάντα θετικό πρόσημο :-) ) ώστε να πραττεις αναλόγως!!
    Πες μας όμως και άλλες λεπτομέρειες αν θέλεις όπως από που την προμηθεύτηκες και με τη αντίτιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φορης την εφερε αλλα δεν τον κερασες τιποτα ετσι?
    Αγγελε την ζυγαρια την κατασκευαζει συναδελφος μελισσοκομος ηλεκτρονικος στη Θεσσαλονικη.
    Τα στοιχεια του ειναι Παναγιωτης Καραγιαννης
    6948575358.
    Θα σε ενημερωσει για ολες σου τις αποριες.
    Στα Αθυρα εκανα μια δουλεια σε σκεπη ενα φωτοβολταικο 10KW.
    Θα ξαναπαω αν θες στειλε μου το τηλ.να βρεθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα στους αγαπητους φιλους!

    Τα στοιχεια του Παναγιωτη τα εγραψε ο Φορης.

    Ανωνυμε πως εγω να σου απαντησω επωνυμα....

    Αγαπητε αδελφε μου Φορη
    θα ηταν αδικο να φαμε κοψιδια μονοι μας,εχεις ομως δικιο τα χρωσταω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πες και το κανες Βαγγελη τελικα!!
    Καλοριζικη και καλες πληροφοριες να εχεις ειτε θετικες ειτε αρνητικες που και οι δυο ειναι χρησιμες το ιδιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φορη στα Αθυρα έχω μαγαζί με υλικά οικοδομών και αν δεν κάνω λάθος κάποιος ήρθε από εκείνη την σκεπή με άσεμνη περιβολή :-))(μια άτυχη-ξεραμένη βερμούδα) και μου ζήτησε 5-10 κεραμίδια(βερμούδα πάντως στο νούμερο του δεν είχα να του δώσω)!!
    Όταν με το καλό ξανά περάσεις και έχεις χρόνο χτύπα ένα τηλ και αν δεν είμαι στην γύρα, πολύ ευχαρίστως να τα πούμε!!
    Το τηλ μου σου το έστειλα στο mail σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευάγγελε απέδειξες ότι είσαι μπροστάρης και έχεις ανοιχτό μυαλό.Καλορίζικη και πάντα με θετικές ενδείξεις.
    Έχε το νου σου κατά εδώ προβλέπω καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Νάξιε κάνε την απαιτούμενη ρύθμιση ώστε να μπορούμε να γινόμαστε σύνδεσμοι σε αναρτήσεις σου :(δες στις λειτουργίες blogger)
    Οι σύνδεσμοι αναφοράς σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε άλλες σελίδες στον ιστό που συνδέονται στις αναρτήσεις σας. Αν ο φίλος σας συνδεθεί σε μία από τις αναρτήσεις σας, η ανάρτηση θα εμφανίσει αυτόματα ότι κάποιος έχει συνδεθεί και θα παρέχει ένα μικρό απόσπασμα του κειμένου του φίλου σας, καθώς και έναν σύνδεσμο της ανάρτησής του. Τη ρύθμιση για τους συνδέσμους αναφοράς μπορείτε να τη βρείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Σχόλια. Αποτελείται από μία απλή επιλογή, την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Αν την ενεργοποιήσετε, θα εμφανιστεί ο σύνδεσμος "Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση" δίπλα από το σύνδεσμο σχολίων κάθε ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαγγέλη, την καλημέρα μου από τους ωκεανούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευάγγελε καλημέρα!δεν μας είπες ρε συ πως δουλεύει αυτή η ζυγαριά;Στέλνει μνμ στο κινητο και σε ενημερώνει για τα κιλά της κυψέλης?πόσο κάνει (εγω που σε ρωτάω και επώνυμα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή