Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αλληλεπίδραση ακαρεοκτόνων φαρμάκων.

Διαβάζοντας την ανάρτηση του φίλου μας David  Quesada, από την Ισπανία,κτηνίατρος,μελισσοκόμος που κάνει βιολογική μελισσοκομία.  Έκρινα πολύτιμο να το μεταφέρω να το δείτε και ν’αρχισουμε να μαθαίνουμε τι γίνεται με τα αγαπημένα μας μελισσια.Καποιοι εκμεταλλευόμενοι την αγάπη μας και την έλλειψη γνώσεων μας τα δηλητηριάζουν.


Η δημοσίευση είναι από το τεύχος American Bee  Journal  μηνόςΔεκεμβρίου 2009, του Αμερικανικού επιστημονικού περιοδικού , το οποίο δημοσιεύει έρευνα του Πανεπιστημίου της Nebraska, με θέμα" αλληλεπίδραση ακαρεοκτόνων φαρμάκων Fluvalinate ,Coumaphos " αναφέρει λοιπόν η έρευνα οτι η αλληλεπίδραση των παραπάνω (είναι τα εγγεκριμένα φαρμακα) φαρμάκων, υπάρχουν περιπτώσεις  που μπορούν να γίνουν , τοξικά για τα μελίσσια μας.

6 σχόλια:

  1. Ευάγγελε το ζητούμενο είναι να τα "πάρουν".
    Το πώς δέν τους ενδιαφέρει.
    Σε εξέλιξη είναι ακόμη τα εμβόλια,αυτή η μεγάλη απάτη.Στην ίδια λογική είναι και τα μελισσοφάρμακα .Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε βαγγέλη εδώ και χρόνια φωνάζω ΟΧΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ και ας είναι εγκεκριμένα(το πώς δεν ξέρω όταν με την ίδια δραστική ουσία άλλα δεν είναι ίσως τα έκδοχα;)
    Πιθανόν κάποιος που δουλεύει φάρμακα εγκεκριμένα ή μή να έχει καλύτερες αποδόσεις αλλά λίγο με νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω εδω και δυο χρονια προσπαθω με την κρισταλικη θυμολη την βαζω μεσα στο ζυμαρι αποτελεσματα οχι 100τις100 αλλα επιμενω καλο μηνα και καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευάγγελε
    ποτέ δεν έβαλα τό παραμικρό στα μελίσσια μου.
    Ερασιτέχνης είμαι και θέλω την ποιότητα και όχι την ποσότητα.
    όσο ο κόσμος ακούει παντού τις λεξεις,φάρμακα,τροφοδοσίες,πίτες κλπ.τόσο χάνει την εμπιστοσύνη του για τα προιόντα κυψέλης.
    Καλό βράδυ στην παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την καλημερα μου σε ολα τ'αγαπητα παιδια!
    Δεν θα μπορουσα να διαφωνισω με τετοιους φιλους,το ονειρο μου ειναι με τον Θανο απο το 90% και εμεις να παμε 100% βιολογικη μελισσοκομια,με εντυπωσιαζει.Ξερετε ενας Γερμανος επιστημονας και μελισοκομος με 150 μελισσια ηταν προσκεκλιμενος στην Λαρισα ? σε ομηλια του παροτρυνε για βιολογικη μελισσοκομια.
    Μαλιστα ελεγε, πειτε μου γιατι παγκοσμιως γιατι κανενα μελισσι δεν εχει παθει το συνδρομο καταρευσης ? κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαγγέλη
    ωραία τα γράφεις αλλά μην φτάσουμε και στα άκρα!
    Εγώ καμάρωνα πως μέχρι τα 47 μου δεν έπαιρνα ούτε ασπιρίνη, σήμερα παίρνω 3-4 διαφορετικά την ημέρα γιατί μετά από μια ίωση μου έμεινε ανεπάρκεια στην αορτική μου βαλβίδα( πάλι καλά γιατί έπαθα μυοκαρδιοπάθεια και...την πήδηξα στο παρά πέντε).Μήπως δεν πρέπει να κάνω θεραπεία;
    Όλα αυτά τα γράφω για να δείξω ότι συμφωνώ μαζί σας μερικώς (λέω ναι στην χρήση των ελαχίστων φαρμάκων μόνο αν έχουν θεραπευτικό σκοπό και όχι αν γίνεται η χρήση για λόγους προληπτικούς).
    Τέλος συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή